Alergenní složky ve zmrzlinách

Ovocné sorbety

alergeny pouze ve stopovém množství
citron sorbet - -
mojito - -
mango sorbet - -
mango chilli sorbet - -
passion fruit sorbet - -
broskev prosecco sorbet 12 -
meruňka sorbet - -
ananas sorbet - -
rakytník s rozmarýnem - -
žlutý meloun sorbet - -
jahoda sorbet - -
jahoda s thaiskou bazalkou sorbet - -
pomeranč Campari sorbet - -
malina sorbet - -
grenadina sorbet - -
lesní plody sorbet - -
borůvka sorbet - -
borůvka levandule sorbet - -

Smetanové zmrzliny

alergeny pouze ve stopovém množství
fior di late 7 -
oreo cookies 1,7 6,8
straciatella 1,7 5,6,8
levandule 7 -
jogurt 7 -
jogurt lesní plody 7 -
bílá čokoláda 7 1,5,6,8
amarena 7 -
mák 7,8 -
banán 3,7 -
malaga 3,7,12 -
buchtičky se šodó 3,7,12 -
Bombardino 3,7 -
kokos 7 5,11
piňacolada 3,7 -
vanilka 3,7 -
tiramisu 1,3,7 6,8
karamel 3,7 -
slaný karamel 3,7 -
skořice 7 -
káva 3,7 6,8
slaný arašíd 3,5,7 6
vlašák 3,7,8 5,6
pistácie 3,7,8 5,6
lískový oříšek 3,7,8 5,6
nugát 3,7,8 5,6
hořká čokoláda 3,7 5,6,8
hořká čokoláda s karamelem a solí 3,7 5,6,8
hořká čokoláda s chilli 3,7 5,6,8
hořká čokoláda s višní 3,7 5,6,8

Veganské neovocné zmrzliny

alergeny pouze ve stopovém množství
vegan slaný karamel - -
vegan slaný arašíd 5 6
vegan pistácie 8 5,6
vegan hořká čokoláda - 5,6,8

Zdravé zmrzliny

alergeny pouze ve stopovém množství
zdravý slaný arašíd 3,5,7 6
zdravá pistácie 3,7,8 5,6
zdravý nugát 3,7,8 5,6

Alergeny ve stopovém množství jsou zastoupeny zejména z toho důvodu, že naši zpracovatelé oříškových past zpracovávají ve svých závodech i jiné různé ořechy či sóju.

Složení základních zmrzlin

Ovocné zmrzliny - sorbety

  • Z důvodu oddělené výroby od ostatních smetanových zmrzlin neobsahují žádné sorbety lepek, mléko, vejce, ořechy, arašídy, sezam, sóju a to ani ve stopovém množství.
  • Složení všech sorbetů: ovoce podle druhu 30%, voda, cukr, glukóza, hroznový cukr, citrónová šťáva, karob. Některé druhy sorbetů obsahují ještě čekankovou vlákninu.
  • Základní nabízené druhy ovocných sorbetů: citron, mango, passion fruit, broskev, jahoda, malina, lesní plody, borůvka.
  • Některé druhy ovocných sorbetů jsou dostupné pouze v určité části roku podle dostupnosti a kvality ovoce ze kterého jsou připravovány.

Smetanové zmrzliny

Obsah tuku u všech smetanových zmrzlin je přibližně 7 - 8 %.

  • Jogurt bílý: mléko, jogurt, cukr, smetana, sušené mléko, hroznový cukr, citrónová šťáva, karob.
  • Jogurt lesní plody: mléko, jogurt, cukr, smetana, lesní plody, sušené mléko, hroznový cukr, citronová šťáva, karob.
  • Banán: mléko, banány, cukr, smetana, sušené mléko, žloutky, hroznový cukr, citrónová šťáva, karob.
  • Levandule: mléko, cukr, smetana, sušené mléko,levandule sušená květ, hroznový cukr, karob.
  • Fior di latte (smetanová bez příchutě): mléko, cukr, smetana, sušené mléko, hroznový cukr, karob.
  • Cookies (smetanová s čokoládou a sušenkami Oreo) zmrzlina: mléko, cukr, smetana, sušené mléko, hroznový cukr, karob, sušenky: kakao, glukózofruktózový sirup, rostlinné tuky, vejce.
  • Amarena (smetanová s višní): mléko, cukr, smetana, sušené mléko, višně, hroznový cukr, glukózový sirup, citrónová šťáva, karob.
  • Mák: mléko, cukr, smetana, sušené mléko, mák, hroznový cukr, karob.
  • Malaga (s rozinkami a vínem): mléko, cukr, smetana, sušené mléko, rozinky, žloutky, Marsala, glukóza, hroznový cukr, karob.
  • Buchtičky se šodó: mléko, cukr, smetana, sušené mléko, žloutky, Marsala, glukóza, čekanková vláknina , hroznový cukr, karob.
  • Bombardino: mléko, cukr, smetana, sušené mléko, žloutky, Bombardino likér, čekanková vláknina, hroznový cukr, karob.
  • Piňacolada: mléko, cukr, smetana, ananas, sušené mléko, žloutky, vláknina Inulin, Bacardi, hroznový cukr, karob.
  • Kokos: mléko, cukr, smetana, sušené mléko, kokos, hroznový cukr, karob.
  • Straciatella (smetanová s kousky hořké čokolády): mléko, cukr, smetana, sušené mléko, kakao, kakaové máslo, hroznový cukr, karob.
  • Vanilka: mléko, cukr, smetana, sušené mléko, žloutky, hroznový cukr, vanilka, karob.
  • Tiramisu (vanilková s piškoty Savoyardi) zmrzlina: mléko, cukr, smetana, mascarpone, sušené mléko, žloutky, hroznový cukr, vanilka, karob.
  • Bílá čokoláda: mléko, cukr, smetana, sušené mléko, žloutky, hroznový cukr, rostlinný olej, kakaové máslo, karob.
  • Karamel: mléko, cukr, smetana, sušené mléko, žloutky, hroznový cukr, karob.
  • Slaný karamel: mléko, cukr, smetana, sušené mléko, žloutky, hroznový cukr, sůl, karob.
  • Skořice: mléko, cukr, smetana, sušené mléko, hroznový cukr, skořice, karob.
  • Slaný arašíd: mléko, cukr, smetana, sušené mléko, žloutky, hroznový cukr, arašídy, mořská sůl, karob.
  • Vlašák: mléko, cukr, smetana, sušené mléko, žloutky, hroznový cukr, vlašské ořechy, kakao, karob.
  • Lískový oříšek: mléko, cukr, smetana, lískové oříšky, sušené mléko, žloutky, hroznový cukr, kakao, karob.
  • Pistácie: mléko, cukr, smetana, pistácie, sušené mléko, žloutky, hroznový cukr, karob.
  • Káva: voda, cukr, smetana, mléko, sušené mléko, žloutky, hroznový cukr, káva, karob.
  • Hořká čokoláda: mléko, cukr, smetana, kakao, žloutky, hroznový cukr, karob.
  • Hořká čokoláda s karamelem a solí: mléko, cukr, smetana, kakao, žloutky, hroznový cukr, sůl, karob.
  • Hořká čokoláda s chilli: mléko, cukr, smetana, kakao, žloutky, hroznový cukr, chilli, karob.
  • Hořká čokoláda s višní: mléko, cukr, smetana, kakao, žloutky, višně, hroznový cukr, karob.

Veganské neovocné zmrzliny

  • Vegan slaný karamel: rýžový, lískooříškový, kokosový a mandlový nápoj, cukr, čekanková vláknina, hroznový cukr, mořská sůl, karob.
  • Vegan slaný arašíd: rýžový, lískooříškový, kokosový a mandlový nápoj, cukr, arašídy, čekanková vláknina, hroznový cukr, mořská sůl, karob.
  • Vegan pistácie: rýžový, lískooříškový, kokosový a mandlový nápoj, cukr, pistácie, čekanková vláknina, hroznový cukr, karob.
  • Vegan hořká čokoláda: rýžový, lískooříškový, kokosový a mandlový nápoj, cukr, lískové oříšky, čekanková vláknina, kakao, hroznový cukr, karob.

Zdravé zmrzliny bez cukru

  • Zdravý slaný arašíd: mléko, sušené mléko, žloutky, arašídy, stévie a látky na bázi steviolglykosidů, mořská sůl, karob.
  • Zdravá pistácie: mléko, sušené mléko, žloutky, pistácie, stévie a látky na bázi steviolglykosidů, karob.
  • Zdravý nugát: mléko, sušené mléko, žloutky, lískové oříšky, kakao, stévie a látky na bázi steviolglykosidů, karob.

Karob (karobová moučka) je jádro ze semene Rohovníku obecného, který má jako plody lusky jimž se říká Svatojánský chléb. Ve zmrzlině plní funkci čistě přírodního stabilizátoru.

Sušené mléko se ve zmrzlinách nepoužívá z důvodu šetření klasickým mlékem, ale k vyrovnání poměrů tuků a sušiny.

Glukóza je jednoduchý cukr, jež se používá v sorbetech pro regulaci a správné vyrovnání vlastností cukrů. Z podobných důvodů se téměř do všech zmrzlin přidává také hroznový cukr.