V Crème de la Crème šetří přírodu a nabízí slaměná brčka či program Otoč kelímek
Snaha zamezit plýtvání plastu, tzv. kultura zero waste a celková osvěta o ochraně naší planety je ve společnosti velké téma. Proniká do všech oblastí našeho života, včetně gastronomie. Opatření ke snížení nejen plastového odpadu zavedl také Honza Hochsteiger v jeho pražských cukrárnách Crème de la Crème. Nově zde s každou limonádou dostanete slaměné brčko, kávu ve znovupoužitelném kelímku a zmrzlinu si již brzy domů odnesete v boxu z kukuřice.
Honza Hochsteiger si vždy zakládá na těch nejkvalitnějších surovinách, poctivé práci a přívětivé komunikaci se zákazníkem. I proto se jeho zmrzlina stala legendární. V cukrárnách Crème de la Crème se rozhodli chovat co nejšetrněji také k přírodě. Nově se zaměřili na snížení používání plastových obalů a zavedli ekologické novinky.
Slámky ze slámy
Plastová brčka v limonádách plně nahradila ekologická varianta, kterou znaly již naše babičky. Slámky jsou nyní přímo ze slámy. Výhodou těchto brček je, že se nevyrábí, ale zkrátka samy vyrostou. Jsou ručně přebrány, vyčištěny a putují přímo k zákazníkovi. Až doslouží, jsou velmi dobře rozložitelné. V Crème de la Crème odebírají slaměná brčka od českého dodavatele We straw.
Kukuřičné obaly
V Crème de la Crème vám rádi zabalí zmrzlinu do termo boxů, tak aby v bezpečí přežila cestu k vám domů. Klasické polystyrenové obaly zde postupně nahradí pro přírodu šetrnější boxy vyrobené z kukuřičných klasů. Po použití je můžete s klidným svědomím zkompostovat.
Otoč Kelímek
Crème de la Crème se zapojil do projektu Otoč kelímek. Kávu s sebou si namísto jednorázového obalu necháte připravit do znovu použitelného kelímku. Ten je plně recyklovatelný, bez BPA a vydrží až 500 použití. Vratná záloha je 50 Kč. Přinést ho můžete kdykoliv zpět nebo si do něj nechat udělat nový nápoj. Kelímek je vratný u desítek zapojených míst, restaurací a kaváren po celé republice.
Až 40 druhů jedinečné zmrzliny, řemeslné dorty i zákusky si můžete vychutnat v jedné ze tří provozoven Crème de la Crème. Ve Zmrzlinovém salonu na Národní 23 vás navíc čeká i celodenní snídaně. To vše si nyní můžete užít v ekologickém hávu a s dobrým pocitem, že společně šetříme přírodu.
Mistr zmrzlinář